Vrijwilligers

Wat kun je doen als vrijwilliger?

Als vrijwilliger kun je diverse dingen binnen Werkgroep ’72 doen. Afhankelijk van de tijd die je erin wilt steken kun je af en toe mee gaan naar een project of je meer structureel inzetten als bijvoorbeeld projectleider, commissielid of bestuurslid. Ook is het mogelijk om op basis van je kennis en kunde je in te zetten voor een of meerdere projecten. Denk hierbij aan het ondersteunen van een organisatie bij het opstellen van een businessplan, het geven van bouwkundig advies, het verzorgen van een managementtraining, etc.

Voor meer informatie over de projecten, Werkgroep ’72 of voor een toelichting bij de vacatures: neem contact met ons op. Ben jij van mening dat jij Werkgroep ’72 kunt ondersteunen op een ander vlak dan genoemd in bovenstaande vacatures, dan horen we het natuurlijk graag.

Projectleider

Werkgroep ’72 werkt met lokale organisaties en onze projectleiders coördineren onze hulp bij deze organisaties. Als projectleider bezoek je het project regelmatig en ben je de ogen en oren voor het bestuur. Afhankelijk van je beschikbare tijd, interesse en expertise kun je de rol van projectleider verder uitbouwen.

Bestuurslid

Het bestuur van de Werkgroep ziet toe op de dagelijkse gang van zaken binnen de Werkgroep. Het bestuur is gezamenlijk verantwoordelijk voor het werven en binden van vrijwilligers, het voorbereiden, behandelen en monitoren van aanvragen, het verantwoord uitgeven van sponsorgelden, het selecteren van eventuele nieuwe lokale organisaties, het onderhouden van sponsorcontacten en het werven van nieuwe sponsoren en het schrijven van het sociaal en financieel jaarverslag. Daarnaast is ieder bestuurslid projecthouder van een aantal projecten. In deze rol fungeer je als aanspreekpunt voor de projectleiders en ben je verantwoordelijk voor het inbrengen en administreren van aanvragen in de bestuursvergadering. We streven ernaar om alle bestuursfuncties in duo uit te voeren. Hierdoor is er voldoende overdracht in het geval dat een bestuurslid zijn/haar functie neerlegt.

Productcommissie

Werkgroep ’72 heeft een aantal producten ontwikkeld en verkoopt deze tijdens Werkgroep bijeenkomsten, activiteiten van De Nederlandse Club in Jakarta of bijvoorbeeld op markten en bazaars. Als lid van de productcommissie beman je, een aantal keer per jaar, de stand tijdens markten en bazaars en ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten.

Spelen met weeskinderen

Iedere donderdagochtend gaan een aantal vrijwilligers naar weeshuis Sayap Ibu om de peuters en baby’s die hier wonen wat extra aandacht te geven. De kinderen die hier wonen kunnen om verschillende redenen niet door hun ouders grootgebracht worden. Het doel van Sayap Ibu is het vinden van een nieuw thuis voor de kinderen bij adoptieouders. Vrijwilligers lezen voor, zingen, puzzelen en dagen de kinderen op allerlei manieren uit, zodat ze zich verder ontwikkelen zowel motorisch als emotioneel en sociaal.

Mocht je een keer mee willen meld je dan aan via info@werkgroep72.org

Knutselen

Er zijn een aantal vrijwilligers die wekelijks op maandag knutselen op de kinderkankerafdeling van een staatsziekenhuis hier in Jakarta. Het knutselen zorgt voor afleiding voor de kinderen en laat hen even gewoon kind zijn. Mocht je een keer mee willen meld je dan aan via info@werkgroep72.org