Hulp aan ouderen

Kampung Kids

Yayasan Kampung Kids geeft arme gezinnen een kans op een betere toekomst. Kampung Kids heeft diverse programma’s op verschillende locaties (Kampung Kids Community Centers) voor de mensen in de omgeving, onder andere op het gebied van gezondheid en educatie. Zij helpen hiermee meer dan 1000 vrouwen en kinderen.

Werkgroep ’72 financiert al enkele jaren een keer per week een warme maaltijd voor oudere vrouwen die geen familie hebben om op terug te vallen in de wijk Pejaten. Deze vrouwen krijgen ook een sportles om in conditie te blijven. Er nemen ongeveer 50 vrouwen hieraan deel.

Bekijk fotoalbum Kampung Kids..

Pusaka 74

Pusaka 74 is een yayasan dat sociale bijstand verleent aan minderbedeelde ouderen. Zij verstrekken maaltijden aan de ouderen en brengen hen samen om te bidden, de koran te lezen en ten behoeve van sociaal contact. Tijdens deze momenten kan ook de gaten gehouden worden hoe het met deze ouderen gaat. Ook voor mensen die zelf niet kunnen komen, wordt gekookt.

Werkgroep ’72 financiert sinds 2019 één keer per week een warme maaltijd voor ongeveer 100 ouderen.

 

 

Bekijk fotoalbum Pusaka 74..

Tresna Budi Mulia 3

Tresna Budi Mulia 3 is één van de vier overheidsverpleeghuizen in Jakarta. Er verblijven ongeveer 305 bewoners (ca. 80 mannen en 225 vrouwen) verdeeld over vier groepen:

  1. Mensen die in staat zijn geheel zelfstandig te wonen in aparte huisjes;
  2. Mensen die in het verpleeghuis op slaapzalen verblijven, maar wel in staat zijn voor zich zelf te zorgen;
  3. Een Total Care afdeling waar de mensen algehele verzorging krijgen;
  4. Psychiatrie afdeling.

 

Er wordt twee keer per maand op de maandagochtend een bezoek gebracht aan het verpleeghuis. Tijdens dit bezoek worden er activiteiten gedaan met een groep van ongeveer zes bewoners. Dit zijn met name patiënten van de Total Care afdeling, maar wisselend nemen ook andere bewoners deel aan de activiteiten. Werkgroep ’72 neemt zelf spellen en materialen mee. Tijdens de activiteit wordt er ook gezorgd voor een versnapering en een drankje.  

Bekijk fotoalbum Tresna Budi Mulia 3..

Rumah Singgah

Forum Komunikasi Waria Indonesia Rumah Singgah is een yayasan dat is opgericht door Mami Yuli in een Kampung in Depok. Deze yayasan komt op voor de belangen van oudere waria (transgenders van oorsprong man) in Indonesië. Zij kunnen bij Rumah Singgah terecht voor opvang en sociaal contact. Het biedt onderdak aan mensen die tijdelijk of permanent woonruimte zoeken. De vrouwen die er verblijven komen van verschillende eilanden uit heel Indonesië. Daarnaast wordt er dagelijks voor ongeveer 35 vrouwen gekookt. Rumah Singgah heeft ook een eigen salon waar zij inkomsten uit kunnen genereren. De katholieke kerk bekostigt soms medicatie of begrafenissen. Verder is er contact met de Atma Jaya Universiteit waardoor de vrouwen een psychiater/psycholoog kunnen consulteren.

Werkgroep ’72 sponsort één keer in de week een maaltijd. Daarnaast zorgt Werkgroep ’72 regelmatig voor donaties in de vorm van tweedehands kleding, schoenen etc.

Bekijk fotoalbum Rumah Singgah..