Het bestuur

Bestuur Werkgroep’72

Het bestuur van Werkgroep’72 bestaat momenteel uit vijf bestuursleden, allemaal woonachtig in Jakarta. Lees hieronder wat onze motivatie is om lid van Werkgroep’72 te zijn. Sta jij ook graag klaar voor anderen? Laat het ons dan weten. We hebben altijd wel een plekje vrij voor nieuwe gemotiveerde bestuursleden.

Tanja Davids

Tanja Davids – Voorzitter

Mijn naam is Tanja Davids. Ik ben sinds juli 2019 woonachtig in Jakarta en sinds juni 2020 zit ik in het bestuur van Werkgroep’72. Ik heb tot maart 2022 de functie van secretaris vervuld en sinds kort ben ik voorzitter. Ik vind het een ontzettende eer om deze functie te mogen vervullen Werkgroep’72 is een stichting die, ondanks de sterke roulatie van haar vrijwilligersbestand en afhankelijk is van gulle en fantastische donateurs, al meer dan 50 jaar een verschil in Jakarta maakt.

Ik ben vrijwilliger bij Werkgroep’72 geworden omdat ik de filosofie van de Werkgroep’72 ondersteun; we helpen niet zelf mensen maar we ondersteunen Indonesische stichtingen die mensen helpen. Ik vind dat de kracht van hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. Als wij dan kunnen ondersteunen met financiële middelen, goederen in natura en kennis is dat fantastisch. En dat is wat Werkgroep’72 doet.

Broer Duursma – Penningmeester

Hallo, mijn naam is Broer Duursma. Sinds eind 2020 woon ik met mijn gezin in Jakarta en in juni 2021 ben ik actief geworden voor Werkgroep’72. Eerst als projectleider voor HELP for Refugees en nu ook als algemeen bestuurslid.

Het geeft mij veel voldoening om via lokale stichtingen hulp te kunnen bieden. Ik ben dit via Werkgroep’72 gaan doen omdat we met een enthousiaste groep vrijwillegers op een professionele manier mensen in Jakarta helpen die het hard nodig hebben. 

Lisanne Wassink – Bestuurslid Marketing & Communicatie

Mijn naam is Lisanne Wassink en ik ben sinds 2022 woonachtig in Jakarta. Ik heb mezelf al snel ingezet voor het bestuur van Werkgroep’72 omdat ik graag betrokken wilde zijn met de locale bevolking van Jakarta.

Als bestuurslid houd ik mij voornamelijk bezig met de marketing en communicate activiteiten. Daarnaast ben ik als projectleider ook betrokken bij een aantal Yayasans waarmee we samenwerken. Het is voor mij een enorme eer dat ik mezelf mag inzetten voor Indonesië, een prachtig land met de meest lieve, positieve mensen die ik heb ontmoet.

Hermien Stouwdam – Bestuurslid Algemeen

Mijn naam is Hermien Stouwdam. Wij wonen voor de 3e keer in Jakarta nu zonder onze 3 kinderen. Zij werken / studeren in Nederland.
In de periode 2000 – 2003 ben ik actief geweest voor Werkgroep’72 en sedert 2018 weer betrokken.

Als lid van het bestuur heb ik het aandachtsveld ouderen en doe voorkomende werkzaamheden indien nodig. Het contact met de mensen van de projecten die we ondersteunen vind ik zeer waardevol en leerzaam. Daarnaast is het fijn om met meerdere vrijwilligers een actieve bijdrage te leveren aan het land waar we tijdelijk wonen.
Indonesië is door de jaren heen een tweede moederland voor ons gezin geworden, omdat we er een aantal keren gewoond hebben maar ook omdat het een prachtig land is, met een prachtige cultuur en prachtige mensen.

Ellen van den Brink – Bestuurslid Algemeen

Mijn naam is Ellen van den Brink en ik woon sinds januari 2022 met mijn man Jan in Jakarta. In oktober 2022 ben ik gestart als bestuurslid bij Werkgroep ’72, waar ik in de rol van 2de secretaris  verantwoordelijk ben voor de notulen van de bestuursvergaderingen. Iets wat helemaal bij me past, want ik schrijf graag en hou de boel het liefst lekker overzichtelijk.

Leven in Indonesië is geweldig, ik geniet enorm van dit prachtige land en de rijke cultuur. Maar ik zag ook de armoede en dat heeft me meer dan ooit doen beseffen hoeveel rijkdom wij in Nederland hebben en dat we dat eigenlijk heel gewoon vinden. Via de Werkgroep wil ik mij dan ook graag inzetten voor een beter leven voor de mensen van het land wat ons zo gastvrij ontvangen heeft. 

Inmiddels heb ik al een en ander gezien van het werk dat door de vrijwilligers van de Werkgroep wordt verzet. De manier waarop de ondersteuning wordt geboden aan lokale projecten vind ik heel zinvol en ik ben blij dat al het werk door vrijwilligers wordt gedaan, waardoor het geld dat binnen komt volledig aan de projecten besteed kan worden.

Met elkaar maken we zo het verschil voor verschillende groepen in de samenleving en ik ben dankbaar dat ik in dat geheel een kleine schakel kan zijn.