Het bestuur

Kai Yin Or – Voorzitter

Hoi! Ik ben Kai Yin Or, woon sinds 2019 in Jakarta. Vrij direct na mijn aankomst ben ik actief geworden bij Werkgroep’72. De missie om het verschil te maken voor degenen die het zwaarder hebben in Jakarta sprak en spreekt mij nog steeds erg aan. Samen met leuke, enthousiaste vrijwilligers zetten wij ons in om verschillende groepen in Jakarta een steuntje in de rug te geven. We kunnen de wereld niet veranderen maar misschien wel de wereld van verschillende mensen via een scholarship, trainingen of zorgmiddelen. Maak het verschil!

Tanja Davids

Tanja Davids – Secretaris

Mijn naam is Tanja Davids. Ik ben sinds juli 2019 woonachtig in Jakarta en sinds juni 2020 secretaris van Werkgroep’72. Naast secretariële werkzaamheden, ben ik contactpersoon voor YMCKK en YKAKI. Ook ben ik in 2022 nauw betrokken bij de activiteiten rondom het 50-jarig bestaan van Werkgroep’72

Ik ben vrijwilliger bij Werkgroep’72 geworden omdat ik de filosofie van de Werkgroep’72 ondersteun; we helpen niet zelf mensen maar we ondersteunen Indonesische stichtingen die mensen helpen. Ik vind dat de kracht van hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. Dat moet gedaan worden door organisaties uit het land zelf. Als wij dan kunnen ondersteunen met financiële middelen, goederen in natura en kennis is dat fantastisch. En dat is wat Werkgroep’72 doet.

Heleen de Brabander – Penningmeester

Ik ben Heleen de Brabander. Ik woon sinds 2018 in Jakarta en ben sinds begin 2019 actief bij de werkgroep. Voor mij is belangrijk dat ik mijn tijd nuttig besteed. Als penningmeester van Werkgroep’72 zorg ik ervoor dat onze inkomsten en uitgaven in balans zijn. Kleinschalig hulp verlenen om het leven te verbeteren van mensen in Jakarta voor wie ieder duwtje in de rug verschil maakt, spreekt mij aan. 

Pleun Pinsel

Pleun Drachman-Pinsel – Bestuurslid Marketing & Communicatie

Mijn naam is Pleun Drachman-Pinsel. Sinds 2017 woonachtig in Indonesië en sinds medio 2020 bestuurslid van de Werkgroep’72.Ik houd mij voornamelijk bezig met de interne- en externe communicatie en de marketing.

Indonesië is het land waar mijn roots liggen. Het was dan ook een van mijn grootste wensen om hier te mogen wonen. Ik ben blij dat ik via de Werkgroep’72 iets terug kan doen voor dit gastland, dat stiekem ook een beetje (heel erg) als mijn thuis voelt.

Hermien Stouwdam – Bestuurslid Algemeen

Mijn naam is Hermien Stouwdam. Wij wonen voor de 3e keer in Jakarta nu zonder onze 3 kinderen. Zij werken / studeren in Nederland.
In de periode 2000 – 2003 ben ik actief geweest voor Werkgroep’72 en sedert 2018 weer betrokken.

Als lid van het bestuur heb ik het aandachtsveld ouderen en doe voorkomende werkzaamheden indien nodig. Het contact met de mensen van de projecten die we ondersteunen vind ik zeer waardevol en leerzaam. Daarnaast is het fijn om met meerdere vrijwilligers een actieve bijdrage te leveren aan het land waar we tijdelijk wonen.
Indonesië is door de jaren heen een tweede moederland voor ons gezin geworden, omdat we er een aantal keren gewoond hebben maar ook omdat het een prachtig land is, met een prachtige cultuur en prachtige mensen.