Het Bestuur

Het bestuur van Werkgroep’72 bestaat momenteel uit vijf bestuursleden, allemaal woonachtig in Jakarta. Lees hieronder wat onze motivatie is om lid van Werkgroep’72 te zijn. Sta jij ook graag klaar voor anderen? Laat het ons dan weten. We hebben altijd wel een plekje vrij voor nieuwe gemotiveerde bestuursleden.

Lisanne Wassink – Voorzitter

Mijn naam is Lisanne Wassink en ik ben sinds 2022 woonachtig in Jakarta. Ik heb mezelf al snel ingezet voor het bestuur van Werkgroep’72 omdat ik graag betrokken wilde zijn met de lokale bevolking van Jakarta. 

Als bestuurslid houd ik mij bezig met het voorzitterschap van Werkgroep’72. Daarnaast ben ik als projectleider ook betrokken bij een aantal Yayasans waarmee we samenwerken. Het is voor mij een enorme eer dat ik mezelf mag inzetten voor Indonesië, een prachtig land met de liefste en positiefste mensen die ik heb ontmoet.

Evie SuwandinataPenningmeester

Hallo, ik ben Evie Suwandinata en in juli 2019 keerde ik met plezier terug naar mijn geboorteplaats Jakarta. Sinds juni 2023 ben ik toegetreden tot het bestuur van Werkgroep’72 en heb ik het voorrecht om samen met mijn man, Frans Orsel, de rol van penningmeester te mogen vervullen. Het is een grote eer om deel uit te maken van deze organisatie, die zich meer dan 50 jaar heeft gewijd aan het helpen van mensen in Jakarta, Indonesië.

Ik heb een grote passie voor het helpen van anderen, het maken van verbindingen en het actief zijn in de lokale gemeenschap. Vrijwilligerswerk is een fantastische mogelijkheid om een positieve impact te maken. Donaties maken een groot verschil en samen kunnen we veel veranderingen teweeg brengen. Bedankt, Werkgroep’72, dat ik deel uit mag maken van zoiets betekenisvols.

Frans Orsel – Penningmeester

Hallo, mijn naam is Frans Orsel, woonachtig in Jakarta sinds juli 2019. Sinds juni 2023 assisteer ik mijn vrouw, Evie Suwandinata, als penningmeester van Werkgroep’72. Mijn primaire focus ligt op het afhandelen van de administratieve en boekhoudkundige aspecten van de functie. Daarnaast zet ik mijn IT-achtergrond in om verbeteringen binnen het IT-landschap van Werkgroep’72 te initiëren.

Hoewel mijn betrokkenheid meer naar de technische kant neigt, ben ik zeer vereerd om bij te dragen aan een organisatie die zich inzet voor het helpen van mensen in nood binnen onze lokale gemeenschap.

Ellen van den Brink – Secretaris

Mijn naam is Ellen van den Brink en ik woon sinds januari 2022 met mijn man Jan in Jakarta. In oktober 2022 ben ik gestart als bestuurslid bij Werkgroep ’72, waar ik in de rol van 2de secretaris  verantwoordelijk ben voor de notulen van de bestuursvergaderingen. Iets wat helemaal bij me past, want ik schrijf graag en hou de boel het liefst lekker overzichtelijk.

Leven in Indonesië is geweldig, ik geniet enorm van dit prachtige land en de rijke cultuur. Maar ik zag ook de armoede en dat heeft me meer dan ooit doen beseffen hoeveel rijkdom wij in Nederland hebben en dat we dat eigenlijk heel gewoon vinden. Via de Werkgroep wil ik mij dan ook graag inzetten voor een beter leven voor de mensen van het land wat ons zo gastvrij ontvangen heeft. 

Inmiddels heb ik al een en ander gezien van het werk dat door de vrijwilligers van de Werkgroep wordt verzet. De manier waarop de ondersteuning wordt geboden aan lokale projecten vind ik heel zinvol en ik ben blij dat al het werk door vrijwilligers wordt gedaan, waardoor het geld dat binnen komt volledig aan de projecten besteed kan worden.

Met elkaar maken we zo het verschil voor verschillende groepen in de samenleving en ik ben dankbaar dat ik in dat geheel een kleine schakel kan zijn.

Kim Hendrix – PR & Communicatie

Hallo, ik ben Kim Hendrix!

Sinds april 2021 noem ik, samen met mijn man en 2 zoontjes, Jakarta mijn thuis.

 Als product manager bij een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in verlichting voor de agrarische sector, heb ik altijd een passie gehad voor innovatie en groei. Maar na 2,5 jaar in Indonesië te wonen, wilde ik meer dan alleen vanuit mijn kantoortje werken.

 Ik zocht een manier om lokaal ook écht een verschil te maken. Daarom sloot ik me in juli 2023 aan bij onze geweldige werkgroep, die zich inzet voor diverse yayasans. Het geeft me ongelooflijk veel energie om hieraan bij te dragen. Ik kijk ernaar uit om samen met de Werkgroep de komende jaren veel te bereiken!