Het bestuur

Tanja Davids

Tanja Davids – Voorzitter

Mijn naam is Tanja Davids. Ik ben sinds juli 2019 woonachtig in Jakarta en sinds juni 2020 zit ik in het bestuur van Werkgroep’72. Ik heb tot maart 2022 de functie van secretaris vervuld en sinds kort ben ik voorzitter. Ik vind het een ontzettende eer om deze functie te mogen vervullen Werkgroep’72 is een stichting die, ondanks de sterke roulatie van haar vrijwilligersbestand en afhankelijk is van gulle en fantastische donateurs, al meer dan 50 jaar een verschil in Jakarta maakt.

Ik ben vrijwilliger bij Werkgroep’72 geworden omdat ik de filosofie van de Werkgroep’72 ondersteun; we helpen niet zelf mensen maar we ondersteunen Indonesische stichtingen die mensen helpen. Ik vind dat de kracht van hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. Als wij dan kunnen ondersteunen met financiële middelen, goederen in natura en kennis is dat fantastisch. En dat is wat Werkgroep’72 doet.

Heleen de Brabander – Penningmeester

Ik ben Heleen de Brabander. Ik woon sinds 2018 in Jakarta en ben sinds begin 2019 actief bij de werkgroep. Voor mij is belangrijk dat ik mijn tijd nuttig besteed. Als penningmeester van Werkgroep’72 zorg ik ervoor dat onze inkomsten en uitgaven in balans zijn. Kleinschalig hulp verlenen om het leven te verbeteren van mensen in Jakarta voor wie ieder duwtje in de rug verschil maakt, spreekt mij aan. 

Pleun Pinsel

Pleun Drachman-Pinsel – Bestuurslid Marketing & Communicatie

Mijn naam is Pleun Drachman-Pinsel. Sinds 2017 woonachtig in Indonesië en sinds medio 2020 bestuurslid van de Werkgroep’72.Ik houd mij voornamelijk bezig met de interne- en externe communicatie en de marketing.

Indonesië is het land waar mijn roots liggen. Het was dan ook een van mijn grootste wensen om hier te mogen wonen. Ik ben blij dat ik via de Werkgroep’72 iets terug kan doen voor dit gastland, dat stiekem ook een beetje (heel erg) als mijn thuis voelt.

Fleur Goote – Bestuurslid Marketing & Communicatie

Mijn naam is Fleur Goote. Sinds april 2021 woon ik met mijn gezin in Jakarta, Indonesië. In totaal woon ik al ruim 7 jaar in Zuidoost Azië, en heb ik regelmatig naar het mooie Indonesië kunnen reizen voordat ik hier kwam wonen.

Als bestuurslid van Werkgroep’72 houd ik mij voornamelijk bezig met de marketing communicatie activiteiten, en als projectleider ben ik ook betrokken bij enkele Yayasan projecten waar we mee samenwerken. Ik ben blij dat ik op deze manier iets terug kan doen voor het land wat mij zoveel moois geeft.  

Hermien Stouwdam – Bestuurslid Algemeen

Mijn naam is Hermien Stouwdam. Wij wonen voor de 3e keer in Jakarta nu zonder onze 3 kinderen. Zij werken / studeren in Nederland.
In de periode 2000 – 2003 ben ik actief geweest voor Werkgroep’72 en sedert 2018 weer betrokken.

Als lid van het bestuur heb ik het aandachtsveld ouderen en doe voorkomende werkzaamheden indien nodig. Het contact met de mensen van de projecten die we ondersteunen vind ik zeer waardevol en leerzaam. Daarnaast is het fijn om met meerdere vrijwilligers een actieve bijdrage te leveren aan het land waar we tijdelijk wonen.
Indonesië is door de jaren heen een tweede moederland voor ons gezin geworden, omdat we er een aantal keren gewoond hebben maar ook omdat het een prachtig land is, met een prachtige cultuur en prachtige mensen.

Broer Duursma – Bestuurslid Algemeen

Hallo, mijn naam is Broer Duursma. Sinds eind 2020 woon ik met mijn gezin in Jakarta en in juni 2021 ben ik actief geworden voor Werkgroep’72. Eerst als projectleider voor HELP for Refugees en nu ook als algemeen bestuurslid. Het geeft mij veel voldoening om via lokale stichtingen hulp te kunnen bieden. Ik ben dit via Werkgroep’72 gaan doen omdat we met een enthousiaste groep vrijwillegers op een professionele manier mensen in Jakarta helpen die het hard nodig hebben.